Російська продукція здає позиції на литовському телебаченні

Неділя, 30 червня 2019, 17:46

Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) повідомила, що кількість російської продукції у програмах литовського телебачення зменшується.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Delfi.

За словами комісії, дані спостережень за 2018 і 2019 роки свідчать, що серед іноземних виробників телевізійної продукції лідирують США.

Литва заборонила в’їзд шеф-редактору пропагандистського агентства Sputnik

"Російська продукція була на другому місці в телевізійних програмах, однак видно, що у 2019 році частина російської продукції в порівнюваних телевізійних програмах зменшилася більш ніж на 20 годин: у 2018 році протягом спостережуваного тижня всього транслювалося 95 годин 33 хвилини, а у 2019 році - 75 годин 6 хвилин", - заявляє комісія.

За даними КЛРТ, як і рік тому, найбільше ефірного часу російська продукція зайняла в трансляціях телеканалів Lietuvos rytas і BTV: тут відповідно російські програми протягом тижня транслювалися 40 годин 31 хвилину і 17 годин 35 хвилин. Час їх трансляції в ефірі цих телевізійних каналів також зменшився.

Результати дослідження показують, що з 5 спостережуваних комерційних телевізійних програм лише телеканал Lietuvos rytas приділив більш ніж половина ефірного часу виробникам телепрограм з європейських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.