Литва заборонила в’їзд шеф-редактору пропагандистського агентства Sputnik

Вівторок, 28 травня 2019, 17:04

Російські ЗМІ повідомили, що шеф-редактора агентства "Sputnik Литва" Марата Касема затримали в аеропорту Вільнюса, куди він приїхав у відрядження.

Про це він сам розповів агентству РИА "Новости", повідомляє "Європейська правда".

Затриманому з формулюванням "загроза національній безпеці" Марату Касему заборонили в'їжджати в Литву протягом п'яти років. Шеф-редактор "Sputnik Литва" вже покинув країну.

Як повідомляє портал Delfi, представник Служби охорони державно кордону Литви Гедрюс Мішутіс підтвердив, що у вівторок в першій половині дня громадянин Латвії Марат Касем прилетів до Вільнюса з Москви. В ході перевірки документів з'ясувалося, що він внесений до списку осіб, яким в'їзд до Литви заборонений.

Касема супроводили в приміщення аеропорту, де він знаходився поки прикордонники залагоджували формальності. Потім йому вручили повідомлення про заборону на перебування в Литві.

Пропагандистів "Россия-1" вигнали з Естонії за "демонізацію" релігійної групи

Новинне агентство Sputnik було засновано в листопаді 2014 року Державним агентством "Росія сьогодні". У більшості західних країн його відносять  до джерел дезінформації та інструментів державної пропаганди Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.