Нідерланди блокують вступ Болгарії до Шенгену

Четвер, 6 червня 2019, 10:09

Нідерланди знову заблокували вступ Болгарії до Шенгенської зони через корупцію. Але цього разу додалася ще одна проблема: торгівля людьми.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Європейська комісія офіційно заявила, що підтримує вступ Болгарії до Шенгену і стверджує, що Болгарія виконала технічні критерії членства.

Однак Нідерланди залишаються найсильнішим противником приєднання Болгарії, і під час візиту 5 червня в Болгарію міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок повторив свою опозицію.

"Ми чули ваше бажання приєднатися до Шенгену, але я сподіваюся, що ви розумієте, що народ Нідерландів знає про велику кількість мігрантів, які прибувають до нас, ми повинні переконатися, що прикордонний контроль є безкомпромісним, перш ніж ми дозволимо Болгарії бути в Шенгені", - сказав Блок.

Нідерланди дуже серйозно сприйняли скандали із схемами хабарництва для придбання болгарських паспортів і вважають це аргументом проти вступу Болгарії до Шенгену.

Болгарія планує припинити дозволяти заможним іноземцям купувати громадянство за інвестиції. За даними Фонду боротьби з корупцією, Болгарія надала іноземцям 225 паспортів за спеціальні внески протягом останніх 10 років, з них 125 - росіянам.

Нагадаємо, Нідерланди звернулися до Єврокомісії з проханням переглянути безвізовий режим з Албанією через побоювання у зв’язку з загрозою албанської організованої злочинності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.