Рівень підтримки блоку ХДС/ХСС в Німеччині впав до історичного мінімуму

Неділя, 9 червня 2019, 15:50

За останній тиждень рівень підтримки у Німеччині сестринських партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) впав до найнижчого показника в історії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Зараз їх підтримують лише 24%виборців, що на два відсоткових пункти нижче, ніж тиждень тому, йдеться в опублікованих у суботу, 8 червня, результатах опитування соціологічного центру Forsa, проведеного на замовлення телеканалів RTL та ntv.

Праворадикали втрачають підтримку на виборах у Австрії та Німеччині – екзит-поли

Тим часом рейтинг партії "Союз 90/Зелені", яка зараз має найвищий рівень підтримки серед респондентів, залишився на рівні 27%.

Підтримка Соціал-демократичної партії Німеччини, відповідно до оприлюднених даних, становить 12%, що є найнижчим рівнем за останні роки.

Стільки ж має правопопулістська "Альтернатива для Німеччини", яка за тиждень покращила свій рейтинг на один відсотковий пункт.

У Німеччині більшість виборців підтримують дострокові вибори - опитування

За ними йдуть Ліва партія та Вільна демократична партія, яких підтримують по 8% виборців. Інші партії разом мають підтримку 9% респондентів.

Нагадаємо, німецькі Зелені стали головними тріумфаторами на виборах до Європарламенту, які у Німеччині відбулися 26 травня. Тиждень тому Зелені вперше посіли перше місце за популярністю серед виборців.

За опитуваннями, більшість німців виступають за дострокові загальні вибори і припинення існування "великої коаліції" між консерваторами канцлерки Ангели Меркель і соціал-демократами. Опитування проходило після того, як християнські демократи Меркель (ХДС/ХСС) і соціал-демократи отримали провальні результати на європейських виборах - 28,9% і 15,8% відповідно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: