Політична криза в Іспанії: парламент вдруге спробує обрати прем’єра

Четвер, 25 липня 2019, 11:24

Іспанські соціалісти вважають, що їх переговори з Unidas Podemos з метою формування уряду "повністю провалилися" перед фінальним голосуванням за кандидатуру прем’єра.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Соціалісти звинувачують вкрай лівих Podemos у непомірних апетитах через те, що ті вимагають посаду віцепрем’єра для свого лідера Пабло Іглесіаса і контроль над міністерством праці.

Виконувач обов’язків прем’єра Педро Санчес заявив, що поступка їхнім вимогам в обмін на підтримку його кандидатури під час голосування в парламенті означала б "створення двох урядів" в одному, оскільки соціальна і економічна політика опинилася б у руках політичної сили Пабло Іглесіаса.

Unidas Podemos в свою чергу офіційно не підтверджують провал переговорів і натомість кажуть, що продовжують розгляд варіантів для формування коаліції.

Парламент Іспанії не переобрав Педро Санчеса прем'єр-міністром

У вівторок парламент не підтримав кандидатуру Санчеса – за нього проголосували 124 депутати при потрібних 176. При голосуванні у четвер Санчесу буде достатньо простої більшості голосів.

У разі провалу голосування політичні сили у двомісячний термін мають представити нового кандидата на посаду прем’єра. Якщо ж і це голосування провалиться, на країну чекають дострокові вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.