Бронетехніка, розширення ЗВТ і спрощені поїздки: про що Зеленський домовився з Трюдо

Середа, 3 липня 2019, 08:43

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади досягли низки домовленостей щодо підтримки Канадою України в оборонній сфері, розширення дії Угоди про вільну торгівлю та спрощені поїздки українців до Канади.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення пресслужби глави держави за підсумками зустрічі лідерів, яка відбулась 2 липня у Торонто.

"Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співробітництво в цій сфері", – повідомив Зеленський під час спілкування з журналістами у Торонто.

Канада закриє в’їзд українцям Донбасу за російськими паспортами

Президент зазначив, що наразі не хоче оприлюднювати деталі. "Давайте ми підпишемо угоду. Упевнений, що це станеться найближчим часом. І тоді поговоримо про цю новину", – сказав він.

Також, за словами Зеленського, Україна зацікавлена у посиленні торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Канадою.

"Важливе місце в українсько-канадських відносинах посідає торговельно-економічна та інвестиційна співпраця. І ми хотіли б її посилити. Тому наші країни працюватимуть над розширенням дії двосторонньої Угоди про вільну торгівлю на сферу послуг та інвестицій", – сказав глава держави.

Канада не підтримує рішення ПАРЄ щодо повернення російської делегації - глава МЗС

Крім того, у найближчі місяці Україна і Канада підпишуть угоду про молодіжні обміни, яка дасть змогу громадянам двох країн за спрощеною процедурою здійснювати взаємні подорожі з метою навчання та працевлаштування на термін до 1 року.

Також Зеленський повідомив, що канадська сторона запропонувала приєднати Україну до програми Trusted Travelers, яка передбачає спрощену процедуру приїзду українців до Канади.

"Ми на це дивимось, як на ще один крок до майбутнього безвізового режиму з Канадою", – сказав президент.

Володимир Зеленський перебуває з візитом у Торонто, де відбувається Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: