Протести в Грузії: одну з активісток госпіталізували

фото
П'ятниця, 5 липня 2019, 17:38

У Грузії госпіталізували одну з учасниць голодування в курортному селищі Шекветілі поблизу резиденції лідера партії влади "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Хатун Берідзе через погіршення стану здоров'я доставили каретою швидкої в лікарню міста Поті.

Фатальні помилки влади та Росії: які наслідки матимуть протести у Грузії

Бригада швидкої допомоги надала дівчині першу медичну допомогу на місці. У лікарні у неї зафіксували гіпоглікемію, низький тиск і нудоту. Зараз стан активістки стабільний.

Одинадцять днів біля резиденції Іванішвілі в курортному селищі на чорноморському побережжі Грузії (в 43 км від Батумі) група молодих людей проводить акцію протесту в наметах з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія.

Тим часом на площі Героїв у центрі Тбілісі протестувальники влаштували акцію на естакаді з вимогою відставки міністра внутрішніх справ.

 

Протест організували і провели представники найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух". За даними "Грузия Online", поліція спробувала відвезти до відділку одну з учасниць акції. "Після вчиненого маніфестантами опору, поліція на місце принесла все необхідне для оформлення протоколу", - йдеться у повідомленні.

 

Також МВС 4 липня затримало чотирьох осіб за звинуваченням у нападі на поліцейських під час мітингу в Тбілісі в ніч на 21 червня.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, у четвер ввечері в Тбілісі почалися масові протести. Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламентПід час сутичок під парламентом Грузії постраждали 240 людей.

Влада вже пристала на вимоги про відставку голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе і проведення наступних виборів до парламенту за пропорційною системою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.