Учасника мітингу в Тбілісі госпіталізували з розбитою головою

відео
Вівторок, 9 липня 2019, 07:50

Учасник акції протесту з вимогою про відставку глави МВС Грузії Георгія Гахарії з проспекту Руставелі потрапив до лікарні з розбитою головою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телеканал "Руставі-2".

На проспекті Руставелі напередодні проходило два мітинги. Біля парламенту ще вранці почали збиратися противники ЛГБТ-спільноти - церковники, члени партії "Альянс патріотів Грузії", представники організації "Грузинський марш" та інших радикальних угруповань.

Вони заявили, що не розійдуться доти, поки влада Грузії не скасує антидискримінаційний закон і не почне роботу над поправками, які забороняють "пропаганду збочень".

Противники ЛГБТ-спільноти зайняли площу, де вже майже 20 днів збираються громадські активісти та політики, які виступають проти російської агресії і вимагають відставки Гахарії. 

Росія може заборонити імпорт грузинського вина і води через матюки на Путіна

Громадські активісти не відмовилися від проведення традиційного вечірнього мітингу і о 19:00 зібралися в Пушкінському сквері, в декількох сотнях метрах від парламенту. Співробітники МВС Грузії перекрили дорогу на проспекті Руставелі, щоб не дозволити учасникам двох протестних акцій наблизитися один до одного і тим самим уникнути можливих інцидентів.

22-річний Торніке Берідзе стверджує, що на нього напав прихильник бізнесмена Левана Васадзе. Рідні постраждалого, які були поруч, розповіли, що вони опинилися за поліцейським кордоном і один з противників ЛГБТ-спільноти вдарив хлопця пряжкою ременя по голові.

Постраждалого госпіталізували в тбіліську клініку імені Аладашвілі, де наклали шви. Сестри Берідзе в розмові з журналістами зазначили, що поліцейські досить швидко відреагували на інцидент. За вечір на місці сталося кілька невеликих інцидентів.

Читайте також: "Фатальні помилки влади та Росії: які наслідки матимуть протести у Грузії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.