Росія може заборонити імпорт грузинського вина і води через матюки на Путіна

Понеділок, 8 липня 2019, 17:33

Держдума РФ 9 липня попросить уряд заборонити імпорт грузинського вина та мінеральної води, а також заморозити грошові перекази в Грузію.

Про це за підсумками засідання Ради Думи повідомив спікер В'ячеслав Володін, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

Ввести ці обмеження запропонував голова думської фракції "Єдина Росія" Сергей Неверов. Його підтримали у фракціях "Справедлива Росія", КПРФ і ЛДПР.

Також про підтримку цього рішення профільним комітетом з міжнародних відносин заявив глава цього комітету Леонід Слуцький. Він зазначив, що якщо уряд запропонує ще більш жорсткі заходи у відповідь на нецензурне висловлювання на адресу президента Владіміра Путіна з боку ведучого телеканалу "Руставі 2", то депутати це підтримають. На його думку, в таких випадках "треба реагувати максимально жорстко, і бити по руках, щоб кому б то не було повторювати подібні речі в Грузії і в будь-якій іншій країні світу було неповадно".

Телеведучий Гіоргій Габунія зробив нецензурний коментар на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня. Його дії засудили президент і прем'єр-міністр Грузії Саломе Зурабішвілі і Мамука Бахтадзе, а також російське МЗС і прессекретар Путіна Дмитрiй Пєсков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.