Brexit: переговори між ЄС і Британією знову завершилися безрезультатно

П'ятниця, 27 вересня 2019, 18:47

Зустріч між представниками Європейської комісії та Великої Британії щодо Brexit знову завершилися безрезультатно.

Як повідомляє "Європейська правда", такий висновок можна зробити з повідомлення на сайті Єврокомісії.

Переговори проходили в Брюсселі між головним переговірником ЄС Мішелем Барньє і британським міністром з питань Brexit Стівеном Барклі.

"Мішель Барньє підкреслив, що в Угоді про вихід необхідно мати повністю оперативне рішення, що дозволяє уникнути жорсткого кордону на острові Ірландія, захистити економіку всього острова і цілісність Єдиного ринку", - йдеться у повідомленні.

"ЄС залишається відкритим і готовий розглянути будь-які здійсненні й юридично діючі пропозиції, які відповідають всім цим цілям", - відзначили в Єврокомісії.

Як відомо, Європейський Союз наполягає на тому, щоб прикордонний контроль був встановлений уздовж ірландського кордону, якщо Британія залишить блок без угоди, і британський уряд буде відповідати за це.

Раніше глава британського уряду Джонсон відкинув можливість запровадження - тимчасового відтермінування запровадження митного і прикордонного контролю між двома Ірландіями.

Він наполягає на запровадженні "альтернативних домовленостей", які передбачали б технічні рішення, завдяки яким можна було б уникнути перевірок на кордоні, але водночас контролювати переміщення товарів та транспорту через кордон.

Читайте також - "Ще більш незрозумілий Brexit: які наслідки матиме рішення Верховного суду Британії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: