США перекидають велику кількість сил до Саудівської Аравії

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 20:04

США оголосили у п’ятницю про нове велике перекиданя сил до Саудівської Аравії з метою зміцнити оборону королівства після нападу 14 вересня на його нафтові об'єкти, в чому Вашингтон та Ер-Ріяд звинуватили Іран.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Запланованe розгортання включатиме дві ескадрильї винищувачів, дві додаткові батареї Patriot та одну найсучаснішу систему повітряної і протиракетної оборони THAAD.

"У сукупності з іншими розгортаннями це становить додаткові 3 тисячі сил, які були розширені або направлені протягом останнього місяця", - заявив прессекретар Пентагону Джонатан Гофман.

Пентагон: вторгнення у Сирію загрожує Туреччині серйозними наслідками

Незрозуміло, чи можуть деякі із новоголошених військ замінити інші американські сили, які, як очікується, покинуть регіон у найближчі тижні чи місяці.

Пентагон ще не оголосив, наприклад, чи замінить авіаносець USS "Авраам Лінкольн" та його ударну групу, коли врешті-решт завершить своє розгортання на Близькому Сході.

Іран відкинув звинувачення США після ударів 14 вересня, які пошкодили найбільший у світі завод переробки сировини та спричинили найсерйозніший стрибок цін на нафту за десятиліття. Відповідальність за напад взяв на себе єменський рух хуситів, який підтримує Іран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.