Болгарія відмовила у візі військовому аташе РФ після скандалу з дипломатом-шпигуном

Середа, 30 жовтня 2019, 17:47

Болгарія заявила в середу, що відмовила у візі новому військовому аташе російського посольства в Софії, через день після висилки іншого російського дипломата, звинуваченого у шпигунстві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Міністерство закордонних справ Болгарії заявило, що прийняло рішення про відмову у видачі візи для нового аташе, який все ще знаходиться в Росії, через "негативну думку" одного з органів, що беруть участь в узгодженні довгострокових віз для дипломатів.

Міністерство не надало додаткових подробиць про причини відмови, але уточнило, що рішення не означає оголошення російського чиновника персоною нон грата.

Москву поінформували про ухвалене рішення.

В МЗС РФ пригрозили заходами у відповідь на висилку дипломата з Болгарії

Інший російський дипломат, якому дали 24 години, щоб покинути країну, поїхав з Болгарії зі своєю сім'єю у вівторок. Болгарія заявила, що робить незвичайний крок по його висилці після того, як Москва не виконала прохання про його відкликання.

Болгарські прокурори раніше заявили, що висланий дипломат з вересня минулого року проводив конспіративні зустрічі з болгарами, у тому числі з високопоставленим чиновником, який має допуск до секретної інформації від Європейського Союзу і НАТО.

Софія не приєдналася до НАТО і ЄС у висилці російських дипломатів через атаку з застосуванням нервово-паралітичного агента в Англії в минулому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: