Ірландія планує 2020 року відкрити посольство в Україні

П'ятниця, 6 грудня 2019, 14:49

Ірландія має намір наступного року відкрити посольство в Україні

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на пресцентр МЗС України.

У рамках засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Братиславі 5 грудня відбулася зустріч міністра закордонних справ Вадима Пристайка з віце-прем’єр-міністром – міністром закордонних справ та торгівлі Ірландії Саймоном Ковені.

Пристайко "привітав наміри ірландської сторони відкрити в 2020 році посольство Ірландії в Україні". Нагадаємо, про домовленість відкрити посольство Ірландії в Україні стало відомо ще в червні 2018 року.

"Співрозмовники погодилися, що започаткування ірландської дипмісії відкриє нову сторінку в двосторонніх відносинах, створивши додаткові можливості для їхнього поступального розвитку на багатьох напрямах", - йдеться у повідомленні МЗС.

Ірландія запровадить "податок на лате", щоб зменшити пластикові відходи

Пристайко також подякував ірландському колезі за послідовну підтримку Дубліном суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема шляхом долучення до ініціатив нашої держави в рамках міжнародних організацій.

"Сторони домовилися про кроки із подальшого розширення торговельно-економічних зв’язків, виходячи з успішного досвіду діяльності ірландських компаній в Україні, зокрема міжнародного авіаперевізника Ryanair", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.