Стало відомо, хто очолить МЗС Австрії у новому уряді Курца

П'ятниця, 3 січня 2020, 14:25

Єдиним міністром перехідного уряду Австрії, який залишиться на посаді в новому кабінеті Себастьяна Курца, стане міністр закордонних справ Александр Шалленберг.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily Sabah.

Шалленберг, який був міністром закордонних справ прем'єр-міністра Брігітте Бірляйн з червня 2019 року, користується довірою обох сторін - Народної партії та "Зелених" - як досвідчений та успішний дипломат.

Водночас Шалленберг, який є досить близьким до Курца, буде єдиним міністром нового уряду без партії, йдеться у матеріалі.

Як і очікувалося, Народна партія Курца бере під контроль міністерства, відповідальні за такі сфери, як внутрішні справи, оборона, економіка, Європа, казначейство, сім’я, сільське господарство, інтеграція та освіта.

Пакт австрійської коаліції передбачає заборону хіджабів, превентивний арешт - ЗМІ

"Зелені", з іншого боку, керуватимуть міністерствами, відповідальними за юстицію, соціальне забезпечення, охорону здоров'я, культуру, мистецтво, спорт та навколишнє середовище, транспорт та енергетику (які збираються в рамках єдиного міністерства).

Оскільки тема Європи є досить важливою для обох партій, члени парламенту від обох партій, які працювали членами Європарламенту, беруть на себе відповідальність за цю тему.

Пост міністра оборони доручили жінці-політику Клавдії Таннер, яка була керівником Союзу фермерів Нижньої Австрії.

1 січня лідер Народної партії Себастіан Курц та лідер "Зелених" Вернер Коглер заявили, що вони досягли угоди, яка повинна знову зробити Курца канцлером, а Коглера - його заступником.

Коаліційна угода ще має бути затверджена вищим органом, який приймає рішення у "Зелених", Федеральною радою, у суботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.