США готові забезпечити Білорусь нафтою на 100%

Субота, 1 лютого 2020, 17:58

США готові повністю забезпечити Білорусь нафтою за конкурентними цінами, щоб "допомогти їй бути суверенною державою".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на білоруське агентство БЕЛТА, про це заявив Держсекретар США Майк Помпео на зустрічі з білоруським президентом Александром Лукашенком у Мінську.

"Ми провели тривалу бесіду з економічних питань. Пан Лукашенко сказав, що у білорусів є своя країна - суверенна і незалежна, і вони не можуть бути частиною будь-якої іншої держави. Сполучені Штати Америки хочуть допомогти Білорусі бути суверенною державою", - сказав Держсекретар США. 

Помпео прибув до Білорусі, Лукашенко: добре, що ризикнули подивитись на диктатуру

"Наші виробники енергоресурсів готові забезпечити вас необхідною нафтою на 100% за конкурентними цінами. Ми найбільші виробники енергоресурсів в світі. І все, що вам потрібно, - звернутися до нас", - додав він.

Нагадаємо, білоруський державний концерн "Белнефтехим" не зміг домовитися про ціну з російськими компаніями. Через це поставки нафти з Росії призупинилися з початку 2020 року. 

Президент Білорусі Александр Лукашенко 31 грудня дав доручення забезпечити в найближчі дні поставку нафти з альтернативних джерел.

4 січня стало відомо, що Білорусь домовились про покупку нафти з низкою компаній із групи "Сафмар" Михайла Гуцерієва, але цього обсягу недостатньо.

20 січня Білоруська нафтова компанія купила 80 тисяч тонн норвезької нафти Johan Sverdrup.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.