Румунія на 14 днів ізолюватиме всіх громадян, хто приїжджає з північної Італії

Понеділок, 24 лютого 2020, 17:11

Усі румуни, які повертаються в країну з північної Італії, де оголошено карантин через коронавірус, будуть ізольовані на 14 днів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Балканський оглядач".

Це – один із заходів Міністерства охорони здоров'я Румунії щодо запобігання зараженню коронавірусом. Рішення про ізоляцію мандрівників застосовуватиметься як у Бухаресті, так і в інших регіонах країни, де існують карантинні центри.

Від коронавірусу в Італії померла шоста людина, 224 – інфіковані

Румунський державний секретар Нелу Тетару, відповідальний за заходи із захисту від цього вірусу, запевнив, що ніхто з тих, хто повертається з Італії, літаком чи автомобільним транспортом, не зможе уникнути карантину.

Він пояснив, що медичний персонал на прикордонних пунктах пропуску був збільшений, а влада має списки осіб, які проживають в Італії.

В аеропорту Бухареста всі пасажири, які прибувають з постраждалих італійських районів, в'їжджатимуть в країну окремим терміналом та будуть заповнювати  коротку анкету з ідентифікаційними даними та іншою відповідною інформацією.

Міністерство внутрішніх справ оголосило, що виділило трохи більше мільйона євро на придбання термосканерів для аеропортів по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.