Німецькі суди підтвердили: ніяких богослужінь на Великдень 

Середа, 8 квітня 2020, 13:34

Два суди у Німеччині відхилили скарги вірян, які вимагали скасувати загальнонімецьку заборону на проведення зібрань через пандемію, зокрема, на Великдень. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle

Адміністративний суд в Берліні у вівторок відкинув термінову скаргу однієї католицької общини, яка хотіла домогтися дозволу на проведення богослужіння з обмеженням на 50 людей. 

У Німеччині кількість інфікованих коронавірусом перевищила 100 тисяч осіб

Суд постановив, що коронавірусні обмеження, ухвалені в Берліні, не порушують свободу віросповідання, як стверджували заявники. 

Раніше у Гессені суд відкинув схожу скаргу прихожанина-католика. Позивач наполягав, що заборона богослужінь є непропорційною відповіддю на загрозу вірусу. 

Судові рішення спонукали глав німецьких католицьких і протестантських церков нагадати про те, що урядові коронавірусні обмеження, запроваджені в середині березня, діятимуть і на Великдень.

Протестантський лідер Генріх Бедфорд-Штром заявив, що порятунок житті шляхом уповільнення зараження є "керівним принципом".  Речник католицької Німецької єпископальної конференції Маттіас Копп сказав, що церква в Німеччині діє розумно та відповідально, забороняючи в цей період богослужіння.

Читайте також: Уряд, що допомагає коронавірусу: чому Греції вдалося зупинити епідемію, а Іспанії – ні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.