Німеччина виділить 25,5 млн євро на житлову програму для переселенців

Середа, 3 червня 2020, 15:55

Німеччини виділяє Україні грант загальною сумою 25,5 млн євро на створення житлових приміщень для внутрішньо переміщених осіб.

Відповідну угоду у середу підписали посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та віцепрем’єр України Олексій Резніков, повідомили ЄвроПравді у посольстві Німеччини у середу. 

Проєкт реалізується Кредитною установою для відбудови (KfW). Його метою є рефінансування субсидованої державної програми надання кредитів на придбання власного житла. 

У Раді Європи просять Україну забезпечити виборчі права переселенців

В залежності від фактичних обсягів кредитів за допомогою цього гранту можуть бути рефінансовані близько 1 200 кредитів. До 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб матимуть користь від цієї програми. 

У той час як звичайна ринкова відсоткова ставка за наявними кредитами може досягати до 25% річних, домогосподарства, які мають на це право, можуть отримати кредити за державною кредитною програмою під близько 3% річних. Однак житлова площа квартир, які фінансуються, не може при цьому перевищувати межу, встановлену державною кредитною програмою.

"Цим проєктом Німеччина підтримує людей, які постраждали від війни на Сході України, у забезпеченні їхнього економічного і соціального існування", - прокоментувала посол Анка Фельдгузен.

Нагадаємо, на початку квітня Німеччина передала Україні маски, костюми захисту та дезінфікуючі засоби для боротьби з COVID-19 на загальну суму 175 тисяч євро. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.