Німеччина передала Україні засоби для боротьби з коронавірусом на 175 тисяч євро

фото
П'ятниця, 3 квітня 2020, 12:29

Німеччина передала Україні маски, костюми захисту та дезінфікуючі засоби для боротьби з COVID-19 на загальну суму 175 тисяч євро. 

Про це "Європейській правді" у п’ятницю повідомили у пресслужбі посольства Німеччини в Україні. 

13 костюмів хімічного захисту, майже 100 повнолицьових масок, 40 медичних масок, а також 200 переносних дезінфікуючих апаратів у п’ятницю посол Анка Фельдгузен під час "віртуальної церемонії" передала оперативним підрозділам ДСНС України.

 

"Боротьба з COVID-19 – це завдання міжнародної спільноти. Ми солідарні з нашими партнерами і надаємо підтримку там, де можемо, також і Україні", - зазначила Фельдгузен під час передачі.

З 2015 року уряд Німеччини надав підрозділам ДСНС в Україні 12 карет швидкої допомоги та 37 автомобілів оперативного призначення. Автомобілі, облаштовані потужними гучномовцями, тепер використовуються превентивно, аби інформувати населення у всіх регіонах про загрози і можливості стримання розповсюдження вірусу та про існуючу правову ситуацію.

Окрім медичного гуманітарного вантажу Німеччина надає підтримку Україні в боротьбі з COVID-19 на суму 150 млн євро в рамках незв’язаного фінансового кредиту, наданого Німеччиною у 2015 році. Це було узгоджено між канцлеркою Ангелою Меркель і президентом Володимиром Зеленським під час телефонної розмови 31 березня.

Як повідомлялося, МАГАТЕ відправляє обладнання для виявлення коронавірусу до 40 країн, серед них - Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: