Зеленський поговорив з Папою Римським і каже, що той опікується звільненням Марківа

П'ятниця, 5 червня 2020, 18:49

Президент Володимир Зеленський поговорив телефоном з Папою Римським Франциском та заявив, що понтифік опікується звільненням українського нацгвардійця Віталія Марківа, який засуджений в Італії до 24 років ув’язнення.

Про розмову прозвітували у пресслужбі офісу президента у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда".

Посол України в Італії закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу Марківа

"Його святість подякував президенту України за його спроби мирного врегулювання, а також відзначив, що опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа", - заявили у пресслужбі після розмови.

Відзначається, що спілкування Зеленського з Папою Франциском відбулося у розвиток діалогу, започаткованого під час офіційного візиту Зеленського до Ватикану на початку лютого.

Минулого року суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа за звинуваченням у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.

Зеленський обговорив з прем’єром Італії повернення ув’язненого нацгвардійця Марківа

Епідемія коронавірусу призвела до блокування початку розгляду апеляційної скарги у суді другої інстанції в Мілані у справі Марківа. Адвокати прогнозують, що суд пройде восени.

У січні Верховна Рада звернулась до президента і парламенту Італії із закликом забезпечити прозорість, об’єктивність та неупередженість апеляційного провадження стосовно Марківа.

Читайте також: "Політичне судилище над українським воїном: звернення громадських діячів та організацій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: