Іран запропонував Україні можливу дату другого раунду переговорів щодо компенсацій - посол

Понеділок, 31 серпня 2020, 15:59

За словами іранського посла у Києві, Іран запропонував Україні в період з 18 по 21 жовтня провести в Тегерані другий тур переговорів про компенсації за збитий літак МАУ. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформ".

Ірану доведеться виплатити компенсацію за збитий літак МАУ – заступник глави МЗС

"Іранська сторона кілька днів тому (інтерв’ю записувалося 20 серпня. – Ред.) вручила ноту посольству України в Тегерані й запропонувала період з 18 до 21 жовтня для другого туру перемовин", - сказав Манучехр Мораді.

За його словами, у перші два дні відбудуться експертні засідання комітетів, а потім заступники міністрів закордонних справ двох країн обговорять результати експертних засідань.

"Наразі ми очікуємо відповіді української сторони відносно пропонованого періоду для проведення перемовин", - зазначив дипломат.

В Ірані заявили, що не платитимуть МАУ компенсацію за збитий літак

Він також назвав цілком позитивним перший тур переговорів. "На моє переконання, їхні результати навіть перевищили наші очікування. Тому відносно другого туру переговорів я також є оптимістом", - сказав дипломат.

Перший раунд переговорів з іранською стороною щодо виплати компенсацій відбувся 30 липня у Києві. Україна у цих перемовинах представляє усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака МАУ.

Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше заявляв, що до наступного раунду перемовин у жовтні українська сторона розраховує отримати від Ірану всю інформацію щодо обставин збиття літака.  

Після встановлення усіх фактів можна буде перейти до обчислення розміру компенсацій родинам загиблих у збитому боїнгу, зазначав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.