В Молдові порахували майже усі голоси, Санду впевнено перемагає

Неділя, 15 листопада 2020, 22:28

На виборах президента Молдови завершився підрахунок голосів на переважній більшості дільниць всередині країни.

Про це повідомляє з Кишинева кореспондент Європейської правди".

ОНОВЛЕНО: За підсумками підрахунку протоколів із понад 95% виборчих дільниць лідером перегонів є експрем’єрка Мая Санду. Її підтримало понад 52,4% виборців, голоси яких підраховані. Чинного президента Ігоря Додона підтримало менше 47,6% з цих виборців.

Важливо, що цей показник стосується лише дільниць всередині Молдови. На момент написання цієї новини завершено підрахунок на більшості дільниць, розташованих всередині країни, включно з дільницями для мешканців Придністров’я. Водночас голоси західної діаспори ще не підраховані, оскільки там голосування завершилося пізніше.

Оскільки за кордоном була зареєстрована рекордна явка, що складе понад 15% голосів, і на цих дільницях переважна більшість голосує за Санду – можна розраховувати, що ближчим часом результат Санду суттєво зросте.

Як повідомлялося, раніше Ігор Додон заявив, що лідирує на виборах президента Молдови, попри екзитполи. Напередодні виборів Додон заявив, що розраховує захищати свою перемогу на вулиці

Про ситуацію на виборах читайте у статті Битва за Молдову: як "чорнухою" та підтримкою РФ рятують президентство Додона.

У разі обрання Санду варто розраховувати на зміни у відносинах України та Молдови – у команді Санду обіцяють радикальні зміни.

"Президент Санду відкрито говоритиме, що Крим – це територія України. Це буде явною відмінністю від нинішнього президента, риторика якого негативно відбилася на відносинах", – поясняв ЄП її однопартієць, віцеспікер парламенту Міхай Попшой.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.