Вибори в Каталонії відбудуться 14 лютого після скасування рішення про їх перенесення

П'ятниця, 29 січня 2021, 16:32

Каталонія обиратиме свій парламент 14 лютого після того, як суд у п’ятницю скасував план регіонального уряду щодо перенесення голосування на травень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Уряд Каталонії, очолюваний партіями, які виступають за незалежність, пропонував перенести голосування з 14 лютого на 30 травня, назвавши головною причиною зростання кількості випадків коронавірусної інфекції. Противники рішення стверджували, що зміна дати є порушенням закону.

КС відмовився призупинити рішення про заборону лідеру Каталонії обіймати держпосади

Минулого тижня суд Каталонії призупинив рішення регіонального уряду відкласти вибори.

Вибори вважаються лакмусовим папірцем для каталонського сепаратистського руху, оскільки партії, що виступають за незалежність, сподіваються вперше набрати понад 50% голосів.

На даний момент в регіоні керують дві незалежницькі партії, але опитування громадської думки розділилися щодо переможця. Парламент, швидше за все, буде досить роздробленим.

Вибори були ініційовані через рішення Верховного суду Іспанії, який у вересні минулого року позбавив тодішнього главу уряду Кіма Торру права обіймати державні посади на 18 місяців після того, як він не підкорився наказу іспанської виборчої комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.