"Трамп – це підбурювач бунту": республіканець Мітт Ромні засудив президента

Четвер, 7 січня 2021, 02:06

Представник Республіканської партії США, сенатор Мітт Ромні виступив із публічними різкими звинуваченнями на адресу свого однопартійця, президента Дональда Трампа.

Про це йдеться у заяві Ромні, яку він передав у ЗМІ, повідомляє "Європейська правда".

Ромні є впливовим представником республіканців. Зокрема, він був офіційним кандидатом від партії на президентських виборах 2012 року (поступився Бараку Обамі, що балотувався на другий термін).

У своїй заяві сенатор поклав на Трампа відповідальність за карколомні події у Вашингтоні, назвавши його "егоїстичним чоловіком із ураженою гордістю", який змінився за два місяці від президентських виборів, а також закликав однопартійців змінити ставлення до Трампа, у тому числі перестати допомагати йому у оскарженні результатів виборів.

"Те, що відбулося сьогодні – це бунт, підбурений президентом США. Ті, хто вирішить продовжити підтримувати його небезпечну гру, оскаржуючи результати законних демократичних виборів, назавжди залишаться співучасниками безпрецедентної атаки на демократію. Їх запам’ятають через їхню роль у цьому ганебному епізоді американської історії", - заявив Ромні.

Як повідомлялося, інші республіканці називали події під Капітолієм "спробою перевороту". Водночас сам Трамп звернувся до нападників на парламент та заявив, що в них украли перемогу.

Все про події у Вашингтоні – у трансляції Європейської правди "Хаос заради Трампа: фанати президента США штурмують Капітолій. LIVE"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.