Трамп звернувся до нападників на Капітолій та заявив, що в них украли перемогу

Оновлено
Середа, 6 січня 2021, 23:36

Президент Дональд Трамп звернувся до своїх прибічників, які штурмують парламент США, та закликав їх "йти додому", однак водночас запевнив, що їхній протест має підстави.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він заявив у короткому зверненні, яке Білий дім передав на американські телеканали та розмістив у офіційних акаунтах у соцмережах.

Своє відеозвернення Трамп почав зі слів про те, що він не визнає своєї поразки.

"У нас були вкрадені вибори", - заявив він

Трамп водночас закликав своїх прибічників, переважна більшість яких приїхала до Вашингтона з регіонів, залишити столицю та "піти додому". "Ніхто не має постраждати", - підкреслив президент США. Трамп не став окремо звертатися до людей, які штурмували Капітолій та перебувають всередині, і не став характеризувати їхні дії.

Примітно, що причиною свого заклику він назвав вигідність поточних подій його опонентам. "Ми не можемо грати на руку цим людям, нам потрібен мир. Тому йдіть додому", -  заявив президент США, але знову наголосив, що вибори, на яких він програв, були "шахрайськими".

ОНОВЛЕНО: Згодом Facebook зробив заяву про те, що видаляє це відео, зважаючи на серйозність ситуації, оскільки воно радше розпалює насильницькі протести, ніж вгамовує їх.

Все про події у Вашингтоні дивіться у трансляції Європейської правди "Хаос заради Трампа: фанати президента США штурмують Капітолій. LIVE"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.