Штурм Капітолію: загинуло четверо, затримано 52 особи

уточнено
Четвер, 7 січня 2021, 08:48

Через події навколо штурму Капітолію загинуло четверо осіб.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN, про це на своїй пресконференції розповів начальник поліції округу Колумбія Роберт Конті.

За його словами, окрім жінки, що померла внаслідок вогнепального поранення, троє людей загинули від надзвичайної ситуації під час атаки на Капітолій, проте не уточнив, чи були ці люди причетні до штурму.

"Одна доросла жінка та двоє дорослих чоловіки постраждали від окремих надзвичайних ситуацій, що призвели до їхньої смерті. Будь-яка втрата життя в окрузі трагічна", - заявив він.

Раніше стало відоме ім'я вбитої жінки. Це - 35-річна ветеран Військово-Повітряних сил Ешлі Бетбіт, яка воювала в Афганістані та Іраку.

Також у поліції заявили про здійснення 52 затримань, з низ 26 - безпосередньо на території Капітолію.

Більшість арештів (47) пов’язані з порушенням комендантської години. Ще чотирьох було заарештовано за носіння пістолетів без ліцензій, а одного - за зберігання забороненої зброї.

Також у поліції підтвердили інформацію про саморобну вибухівку, виявлену у штабі Республіканського національного комітету у Вашингтоні, а також заявили, що аналогічний вибуховий пристрій було виявлено й у штаб-квартирі Демократичного національного комітету.

Все про події у Вашингтоні – у трансляції Європейської правди "Хаос заради Трампа: фанати президента США штурмують Капітолій. LIVE".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.