У Грузії запевнили, що не планують купувати російську вакцину

Середа, 17 березня 2021, 14:13

Органи охорони здоров’я Грузії не планують закуповувати російську вакцину від коронавірусу "Спутник V". 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа", про це сказав керівник Національного центру з контролю захворювань і громадського здоров’я Аміран Гамкрелізде. 

"Це дуже чутливе питання, і явно не лише медичне, а й політичне… Виходячи з ситуації на цьому етапі, це питання не розглядається, а аналогом вакцини "Спутник V" є AstraZeneca, яка вже надійшла в країну", – сказав Гамкрелідзе.

Паніка навколо AstraZeneca: чому країни ЄС відмовляються від вакцини

Він зазначив, що Грузія використовуватиме лише ті вакцини, які отримають авторизацію Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

"У російської вакцини такої авторизації немає. Тому ми налаштовані скептично і не розглядаємо ввезення "Спутника", - додав Гамкрелідзе. 

Водночас, інша представниця відомства Хатуна Захашвілі припустила, що у майбутньому російська вакцина може отримати авторизацію ВООЗ, або ж її привезуть в країну приватні компанії.

Раніше міністерка охорони здоров’я Катерина Тікарадзе повідомила, що Грузія замовила 100 тисяч доз вакцини від коронавірусу китайського виробника Sinopharm, не уточнивши, коли вакцина може прибути до Грузії.

В середині січня вона запевняла, що Грузія "категорично не розглядає" такої закупівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.