"Готові разом керувати Аляскою": МЗС Білорусі поглузувало з США через вітання з Днем волі

П'ятниця, 26 березня 2021, 17:20

Міністерство закордонних справ Білорусі опублікувало глузливу заяву у відповідь на привітання посольства США з Днем волі.

Коментар пресслужби МЗС Білорусі 26 березня опублікований на офіційному сайті міністерства, повідомляє "Європейська правда".

Міністерство зазначило, що користується нагодою, щоб "вибачитись за відсутність поздоровлень з недавнім 160-річчям прийняття Конституції Конфедеративних Штатів Америки, прапор яких все ще дорогий багатьом американцям. При цьому рух BLM по всій країні налічує десятки мільйонів учасників".

ЄС вимагає від Білорусі звільнити лідерку спілки поляків

Білоруські дипломати висловили жаль, що сьогодні "американське суспільство глибоко розколоте".

"Ми також підтримуємо прагнення американського народу до кращого майбутнього - в цей день і кожен день! Тому вважаємо, що тільки справжній інклюзивний діалог допоможе американській нації об'єднатися в цей складний момент історії. Як безкорисливий жест доброї волі Білорусь, маючи досвід майданчика переговорів у рамках ТКГ, готова запропонувати свої послуги в справі організації такого процесу... Хоча минуло понад два століття з моменту проголошення незалежності, останні події в США показують, що боротьба американців за свободу все ще триває", - заявило міністерство.

МЗС білорусі стверджує, що в цей час сотні тисяч американців різного віку публічно вимагають права визначати долю своєї країни, і "багато платять високу ціну за спробу зробити свій голос почутим, оскільки діючій адміністрації довелося навіть застосувати смертоносну зброю і застрелити кількох людей, щоб утриматися при владі і закріпити підсумки виборів".

"Білорусь разом з американським народом з нетерпінням чекає того дня, коли простий американець зможе вільно і безперешкодно прогулюватися біля Капітолію", - додали дипломати.

Вони іронічно подякували послу США Джулі Фішер за "неоціненну підказку всьому білоруському народу, коли і яким чином потрібно проводити вибори", і запропонували надати американській дипломатці білоруське громадянство, "щоб включити її до списку виборців і дати можливість брати участь в голосуванні. Це ж можна зробити і без громадянства на який-небудь визнаній Джулі Фішер електронній платформі".

Прем'єр Польщі звинуватив Білорусь у захопленні поляків в заручники

На завершення білоруські дипломати заявили, що глибоко перейнялись увагою США до долі Білорусі. "Як крок у відповідь ми можемо внести безкорисливий внесок у розвиток сільського господарства Аляски і ефективне освоєння її земель. У зв'язку з цим готові розглянути можливість спільного управління цією територією", - сказано у заяві.

"Щиро бажаємо всьому американському народу єдності, а також не спотикаючись підніматися вгору сходинками американської мрії. Сподіваємося, що позитивний тренд в наших відносинах збережеться і ми спільно підійдемо до того моменту, коли зможемо з радістю зустрічати Шостий флот США біля морських кордонів Білорусі", - завершили білоруські дипломати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.