Україна та Грузія координуватимуть дії для отримання ПДЧ в НАТО

Субота, 24 квітня 2021, 12:17

Міністри закордонних справ України і Грузії – Дмитро Кулеба і Давид Залкаліані – домовилися про координацію дій для наближення України та Грузії до вступу в ЄС і НАТО, зокрема отримання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

Кулеба провів переговори із Залкаліані 23 квітня, коли обидва перебували з візитом в Румунії, повідомили "Європейській правді" у пресслужбі МЗС України.

Сторони приділили особливу увагу зміцненню безпеки у регіоні Чорного моря, зокрема поглибленню взаємодії військово-морських сил України та Грузії із чорноморськими державами-членами НАТО.

"Членство України та Грузії в Європейському Союзі та НАТО — лише питання часу", — заявив Кулеба

Міністри узгодили плани двосторонніх контактів на високому і найвищому рівнях найближчим часом. Зокрема, йшлося про візити до України президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, а також візит до Грузії прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Грузинський міністр підтвердив готовність своєї країни брати активну участь в діяльності "Кримської платформи".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський  запропонував Франції підписати декларацію про підтримку майбутнього членства України у ЄС, яка вже підписана з Литвою.

Вперше таку декларацію Україна підписала з Литвою під час візиту президента Литви Гітанаса Науседи до Києва. 

Згодом в інтерв’ю "Європейській правді" Гітанас Науседа розповів, що Київ планує заручитися такою підтримкою усіх країн-членів ЄС

Читайте також: Євростратегія Зеленського: як Україна планує боротися за вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.