Швеція в кінці вересня скасує майже всі коронавірусні обмеження

Вівторок, 7 вересня 2021, 19:10

Швеція планує з кінця вересня скасувати майже всі обмеження, запроваджені у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SVT, про це оголосила міністерка з соціальних питань Лена Халленгрен. 

З 29 вересня планується перейти до четвертого з п’яти етапів послаблення обмежень, що означає скасування обмежень на масові заходи. 

Фінляндія послабить обмеження при рівні вакцинації 80% населення

"Скасовуються фактично всі обмеження - ліміти на кількість учасників всередині приміщень і надворі, а також вимоги щодо дистанції між сидіннями… Це важливий сигнал для організаторів по всій країні", - зазначила міністерка культури Аманда Лінд. 

Міністерка Халленгрен зауважила, що у Швеції повністю вакциновані від коронавірусу вже 70% дорослого населення, і 80% отримали принаймні одну дозу.

"Ми зараз у новій, значно кращій ситуації. Серйозно хворіють і потрапляють у лікарні в основному невакциновані", - зазначила вона. 

Уряд планує розглянути можливість застосування ковід-сертифікатів на особливо великих масових заходах, але, за словами Халленгрен, не йдеться про те, щоб робити таку вимогу обов’язковою для проведення великих заходів. 

Чинні правила у Швеції передбачають, що всередині приміщень можливі масові заходи до 300 осіб за наявності фіксованих місць, і 50 - без фіксованих місць. Надворі можна проводити заходи до 3000 учасників, а також більше, якщо організатори розбивають територію події на секції, де люди не перетинаються. На матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату світу між Швецією та Іспанією, наприклад, було понад 15 тисяч глядачів.

Читайте також: Примус до вакцинації: як у Європі борються з противниками щеплень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.