У Хорватії четвертий день протестують проти посилених COVID-обмежень

П'ятниця, 12 листопада 2021, 10:36

Сотні людей у ​​четвер протестували у Загребі та інших містах Хорватії проти обов'язкових сертифікатів вакцинації для державного сектору.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Раніше цього місяця влада ввела обмежувальні заходи для боротьби з рекордним сплеском коронавірусних інфекцій, при цьому рівень вакцинації в Хорватії один із найнижчих у Європі.

Починаючи з понеділка, всім державним службовцям та людям, які відвідують державні установи, потрібні COVID-сертифікати. Раніше цей захід був обов'язковим лише для секторів охорони здоров'я та соціального забезпечення.

У четвер кілька сотень людей зібралися перед урядовими установами та перед будівлею парламенту в центрі Загреба. Деякі з них несли свічки, інші плакати з написом "Невакциновані не повинні бути звільнені" або "Свобода вибору".

Акції протесту, організовані через соціальні мережі, відбуваються щодня з понеділка приблизно у 30 містах та селищах.

У середу в Хорватії було зареєстровано найбільшу кількість щоденних інфекцій – 7315 осіб дали позитивний результат за 24 години.

Близько 45% із 4,2 мільйона людей у ​​країні були повністю вакциновані. У Європейському союзі лише Болгарія та Румунія мають нижчий рівень вакцинації.

Нагадаємо, Хорватія залишила дозвіл на в'їзд для громадян України попри рекомендації Ради ЄС виключити на із "зеленого" списку для подорожей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: