Росія просить у Китаю військове харчування та фінансову підтримку – CNN

Вівторок, 15 березня 2022, 00:26

Росія попросила Китай про фінансову та технічну підтримку, в тому числі – у вигляді харчування.

Як повідомляє "Європейська правда", про це посилаючись на інформацію від лдвох джерел, знайомих із цим питанням,  пише CNN.

Як зазначає видання, серед допомоги, яку просила Росія -  готові військові продуктові набори. Як зазначається, російська армія в Україні має значні проблеми із харчуванням, через що постійно вдається до мародерства.

Видання зазначає, серед іншого, РФ надала Китаю й запити щодо  технічного забезпечення, проблеми з яким ускладнюють дії російських військових.

Разом із тим, одне з джерел CNN припускає, що передача військового харчування може бути тим запитом, який Китай зможе задовольнити, не створюючи для себе проблем у відносинах із Заходом.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже повідомили союзникам по НАТО і кільком азійським країнам, що Китай продемонстрував готовність надати військову та економічну допомогу Росії на прохання Москви підтримати її війну проти України.

У повідомленні, надісланому дипломатичною телеграмою та переданому особисто співробітниками розвідки, також сказано, що Китай, як очікується, буде заперечувати ці плани.

14 березня радник президента США з національної безпеки Джейк зустрівся з головним дипломатом Китаю Ян Цзечі в Римі після попередження США, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо допоможе Росії уникнути західних санкцій, а також на тлі повідомлень, що Росія попросила Китай надати військову допомогу.

Росія спростувала ці повідомлення, заявивши, що має достатні військові ресурси для виконання всіх своїх цілей в Україні. 

Речник міністерства закордонних справ Китаю назвав ці повідомлення "дезінформацією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: