Ердоган: Україна і РФ близькі до згоди щодо 4 із 6 пунктів, включно з питанням НАТО

П'ятниця, 25 березня 2022, 15:37

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що президент Росії Владімір Путін і президент України Володимир Зеленський наближаються до "консенсусу" з чотирьох із шести ключових питань для вирішення російсько-української війни. 

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав на пресконференції після екстреного саміту НАТО, повідомляє його президентський офіс.

"Ми продовжимо переговори і з паном Путіним, і з паном Зеленським. Усі наші зусилля спрямовані на створення атмосфери миру, зближуючи двох лідерів. 

Зеленський відмовився від звинувачень НАТО у вбивстві українців, але дорікнув "боязню Росії"

Як відомо, з таких питань, як НАТО, роззброєння, колективна безпека та використання російської мови як офіційної в роботах з технічної інфраструктури, майже існує консенсус в ході поточного технічного процесу в Білорусі", - заявив Ердоган.

За його словами, немає консенсусу щодо питань територіальної приналежності Криму і Донбасу.

"Є питання Криму та Донбасу, на яке Україна не може погодитися. Я думаю, що пан Зеленський продемонстрував мудре керівництво з розумінням винести це питання на референдум, сказавши: "Це рішення має прийняти весь український народ", - зазначив турецький президент.

Ми ніколи не думали, що Альянс може боятися: промова Зеленського на саміті НАТО

Президент України Володимир Зеленський заявив у понеділок, що будь-які компроміси, узгоджені з Росією щодо припинення війни, мають бути проголосовані на референдумі.

Про дискусію, щодо можливої відмови від НАТО, яка триває в Україні, читайте у детальній статті "Альтернатива НАТО: чим загрожує відмова України від Альянсу за домовленістю з Кремлем"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.