Литва прийняла майже 44 тисячі українських біженців

Вівторок, 12 квітня 2022, 11:16

У Литві зареєстровано майже 43,8 тисячі біженців з України, 18,2 тисячі з них – неповнолітні.

Про це свідчать оприлюднені у вівторок дані Департаменту статистики Литви, пише "Європейська правда" з посиланням на BNS.

Минулої доби в Литві зареєстровано 857 біженців, з них 334 - неповнолітні, серед яких 87 дітей до шести років. Тижневий середньодобовий показник осіб, котрі прибувають з України, за останніми даними, становить 489 осіб.

Близько третини українців зареєстровані у Вільнюському центрі реєстрації, близько 6 тисяч – у Каунаському центрі. Майже 4,9 тисячі біженців, які прибули до Литви, - це діти віком до шести років, 13,4 тисячі - віком від 6 до 18 років. Понад 1,9 тисячі - люди віком від 65 років.

Більшість прибулих подали прохання про надання тимчасової посвідки на проживання через гуманітарні причини. Більшість тих, хто прибуває, - жінки та діти.

Нагадаємо, Україна та Литва випробують альтернативний маршрут експорту української сільськогосподарської продукції - через Балтійське море - у зв’язку з тим, що шляхи через Чорне море фактично заблоковані РФ.

У ЄС заявили, що Росія розв'язаною війною, блокадою українських портів та нищенням складів сама провокує дефіцит продовольства глобальних масштабів, але намагається звинуватити у цьому західні санкції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.