Зустріч Зеленського з Блінкеном та Остіном тривала три години

Понеділок, 25 квітня 2022, 10:15

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що він та міністр оборони Ллойд Остін провели близько трьох годин з президентом України Володимиром Зеленським та його командою у Києві.

Про це Блінкен сказав на пресконференції у нерозкритому місці поблизу польсько-українського кордону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Це було головною метою нашого візиту. Ми хотіли зосередитися на роботі, яку необхідно було зробити, щоб подивитися на план гри, який у нас є, і на те, як ми просуваємося вперед у всіх цих різних напрямках зусиль", - сказав Блінкен.

В ОП розкрили деталі переговорів Зеленського з посланцями Байдена

На запитання репортера, що вони бачили дорогою до столиці, Блінкен сказав, що вони сіли на потяг до Києва у південно-західній частині Польщі.

"Тому ми мало що бачили, окрім як з вікна поїзда. У самому Києві ми пішли одразу до президентського палацу", - заявив він.

"Ми, звісно, ​​бачили людей на вулицях Києва - свідчення того, що битва за Київ виграна", - додав Блінкен.

За його словами, на перший погляд, у деяких частинах міста були ознаки "нормального життя".

Без преси і в суворій секретності: деталі закритого візиту посланців Байдена до Києва

"Але це різко контрастує з тим, що відбувається в інших частинах України, на півдні та сході, де російська жорстокість кожен божий день творить із людьми жахливі речі", - сказав Блінкен.

Блінкен також заявив журналістам, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж президент РФ Владімір Путін.

Як повідомлялося, під час засекреченого візиту Блінкен та Остін оголосили про нову військову допомогу Україні та іншим державам.

Блінкен також оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та висунення кандидатури нового посла.

Візит пройшов у суворій секретності з міркувань безпеки. Журналістам, які подорожували з Остіном і Блінкеном до Польщі, заборонялося повідомляти про поїздку до її завершення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: