В ОП розкрили деталі переговорів Зеленського з посланцями Байдена

фото
Понеділок, 25 квітня 2022, 09:34

Офіс президента України опублікував офіційне повідомлення за результатами закритої зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном, які прибули з засекреченим візитом до Києва в неділю.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Відзначається, що президент обговорив з делегацією США питання, які нині є пріоритетними для України - оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку та гарантії безпеки.

 
Фото Офісу президента України

Зеленський відзначив, що надана Сполученими Штатами оборонна підтримка на загальну суму 3,4 млрд доларів є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України.

Зеленський передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, напрацьований міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола.

"Ми розуміємо, якими мають бути наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів", – акцентував Володимир Зеленський.

Президент окремо відзначив важливість розширення Сполученими Штатами можливостей для доступу українських товарів на американський ринок.

Під час зустрічі також обговорили мирний процес і перспективи посилення антивоєнної коаліції. Володимир Зеленський наголосив, що Україна бачить США лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України.

"Візит делегації високопосадовців США до Києва у цей відповідальний для Української держави момент є дуже цінним і важливим", - написав президент на своїй Facebook-сторінці.

 
Фото Офісу президента України

Як повідомлялося, під час візиту Блінкен та Остін оголосили про нову військову допомогу Україні та іншим державам.

Блінкен також оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та висунення кандидатури нового посла.

Візит пройшов у суворій секретності з міркувань безпеки. Журналістам, які подорожували з Остіном і Блінкеном до Польщі, заборонялося повідомляти про поїздку до її завершення. Їм не дозволили супроводжувати посадовців під час сухопутної подорожі до України, а також заборонялося вказувати, де на південному сході Польщі вони очікують, поки топ-чиновники повернуться з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.