Більшість поляків за прохолодніші стосунки з урядом Орбана через його ставлення до України

Субота, 9 квітня 2022, 11:21

Більше половини поляків виступають за більш прохолодні стосунки свого уряду з угорським через позицію прем’єра Віктора Орбана щодо України.

Як пише "Європейська правда", такими є результати опитування SW Research для Rzeczpospolita.

Учасників опублікованого в суботу опитування запитали, "Чи Польщі слід охолодити відносини з урядом Віктора Орбана у зв'язку зі ставленням Угорщини до війни в Україні?"

Ствердно відповіли 57,4% респондентів. Відповідь "ні" дали 13,9% опитаних. З іншого боку, 28,7% респондентів не мають думки з цього приводу.

За охолодження польсько-угорських відносин частіше виступають  чоловіки (61%), ніж жінки (54%), коментує Адам Ястшембський, старший менеджер проєкту SW Research. Послаблення відносин між країнами підтримують майже 2 з 3 респондентів (64%) у віці від 35 до 49 років і 61% респондентів з вищою освітою.

Змін у відносинах між польською та угорською владою очікують більше 7 з 10 респондентів (72%) з доходами понад 5000 злотих і такий самий відсоток жителів міст з населенням від 100 тис. до 199 тис людей, зазначає Ястшембський.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, один з очільників країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини не були інсценованими - за даними джерел, мова про прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Раніше віцепрем’єр і лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" раніше розкритикував прем’єра Угорщини Віктора Орбана за те, що він не поспішає засуджувати Росію за масові вбивства цивільного населення у Бучі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: