Орбан вважає, що різанина в Бучі могла бути інсценуванням

Субота, 9 квітня 2022, 10:41

За словами президента Володимира Зеленського, один з очільників країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини не були інсценованими - за даними джерел, мова про прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Про це президент України розказав у інтерв’ю німецькому виданню Bild, пише "Європейська правда".

Володимир Зеленський розповів, що один з провідних європейських політиків хотів побачити докази правдивості злочинів у Бучі. 

Пояснюємо, чому від Угорщини можна чекати нових неприємних сюрпризів для України

На запитання журналіста, чи є цей політик ЄС головою європейського уряду, Зеленський відповів ствердно. 

Президент не хотів говорити про те, хто йому це сказав, але процитував європейського політика: "Покажіть нам докази, що це не інсценізовано".

Не пов’язані одне з одним джерела "Європейської правди" та "Української правди" підтвердили, що Зеленський говорив про прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Не зрозуміло, де Орбан озвучив свою вимогу надати докази. Після Бучанської різнанини, за даними "ЄП", спілкування офіційного Будапешта з українською стороною не було.

Нагадаємо, віцепрем’єр і лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" раніше розкритикував прем’єра Угорщини Віктора Орбана за те, що він не поспішає засуджувати Росію за масові вбивства цивільного населення у Бучі. 

У міністерстві закордонних справ України дорікнули Угорщині, яка не визнала відповідальність Росії за Бучанську різанину.

Посол України у Польщі Андрій Дещиця вважає, що угорського прем’єра Віктора Орбана треба змусити відвідати Бучу, щоб показати злочини, співучасником яких є і він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.