У Кремлі заявили, що вважатимуть крадіжкою конфіскацію активів Центробанку РФ на відновлення України

Вівторок, 17 травня 2022, 13:37

Кремль заявив, що для країн Групи семи та Європейського Союзу буде "прямою крадіжкою" конфіскація заморожених резервів Росії для фінансування відновлення України.

Про це заявив речник президента РФ Дмитрій Пєсков, пише "Європейська правда" з посиланням на Інтерфакс.

"Подібне рішення було б незаконним, звичайно, що вимагатиме подібної відповіді. Це буде продумано, але, безумовно, це вимагатиме відповіді. Це буде фактично пряма крадіжка", - сказав Пєсков.

Він додав, що Кремлю про такі обговорення ніхто дипломатичними каналами не повідомляв.

Раніше повідомлялося, що країни G7 та ЄС обговорюють можливість використання заморожених активів Центробанку РФ для фінансування відновлення України.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що відкритий для ідеї конфіскації російських державних активів для фінансування відновлення України.

Раніше віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Україна потребує від 500 до 600 мільярдів євро на реконструкцію зруйнованої російською війною інфраструктури.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на початку травня запропонувала почати роботу над амбітним пакетом відновлення України, який прокладе шлях для майбутнього України в Європейському Союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.