Німеччина закриє фінансований державою офіс ексканцлера Шрьодера

Середа, 18 травня 2022, 14:39

Офіс  колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера, що фінансується державою, буде закритий, а решта співробітників переведені до інших установ на тлі зростаючого занепокоєння через відмову Шрьодера дистанціюватися від президента Росії Владіміра Путіна.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Усі лідери Німеччини отримують зазвичай фінансований державою офіс, коли вони залишають уряд, але три партії, які входять до правлячої коаліції нинішнього канцлера Олафа Шольца, погодилися з пропозицією парламенту закрити офіс Шрьодера.

Вони прийняли таке рішення після його відмови засудити Путіна, якого він досі називає близьким особистим другом, незважаючи на вторгнення Росії в Україну.

"Бюджетний комітет зауважує, що колишній канцлер Шрьодер більше не виконує жодних обов’язків, які випливають із його колишньої посади", – йдеться у спільному зверненні партій.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що 78-річний Шрьодер заробляє на роботі в російських державних енергетичних компаніях суми, що значно перевищують 400 000 євро, які німецька держава витрачає на офіс.

Раніше кілька співробітників його офісу звільнилися після того, як він наполягав на збереженні своїх керівних посад у пов’язаних з Кремлем енергетичних гігантах "Роснєфть" та "Газпром".

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер висловилася за виключення Шрьодера з лав правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.