Хорватія назвала нелегітимним вислання своїх дипломатів з Москви

П'ятниця, 27 травня 2022, 19:11

Міністерство закордонних справ Хорватії назвало нелегітимним рішення МЗС Росії вислати п’ятьох співробітників свого посольства з Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dnevnik.

"Це рішення не є легітимним, оскільки стосується працівників, які професійно виконували свої обов’язки згідно з Віденськими конвенціями про дипломатичні та консульські зносини, а також тому, що кількість працівників хорватського посольства нині є такою ж, як і чисельність співробітників російського посольства у Хорватії", - пояснили в хорватському МЗС.

Там додали, що проаналізують рішення МЗС Росії та розглянуть подальші кроки й процедури у відповідь.

"Хорватія спільно зі своїми партнерами продовжує провадити принципову політику з повагою до міжнародного права й із засудженням російської агресії, а також продовжує надавати допомогу Україні", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві Хорватії.

27 травня Росія оголосила п'ятьох співробітників посольства Хорватії в Москві персонами нон грата.

Напередодні Росія звинуватила Хорватію у тому, що вона обрала ворожий та деструктивний підхід до двосторонніх відносин, який завдає шкоди інтересам людей в обох країнах.

Хорватія повністю підтримала Україну на тлі російського вторгнення. У квітні вона наказала 24 співробітникам російського посольства, зокрема 18 дипломатам, покинути країну через "жорстоку агресію" проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: