Угорщина не бажає "навіть обговорювати" ембарго на російський газ – глава МЗС

Понеділок, 27 червня 2022, 22:38

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не буде навіть обговорювати можливість введення ембарго на постачання газу з Росії.

Про це Сійярто заявив у понеділок на зустрічі міністрів енергетики держав ЄС у Люксембурзі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на HVG.

"Угорщина не бажає навіть обговорювати можливе газове ембарго", – сказав він, додавши, що це призведе до "недієздатності економіки та країни".

За його словами, Угорщина не має нічого проти пошуку альтернативних джерел газу, але це рішення мають ухвалювати держави ЄС добровільно.

Глава угорського МЗС також вважає, що санкції ЄС завдають європейським країнам більшої шкоди, ніж Росії, бо призвели до зростання цін на енергоносії.

Заборона на купівлю газу в Росії в Європейському Союзі публічно не обговорюється, але окремі європейські політики та президент України Володимир Зеленський заявляли про необхідність для ЄС відмовитися від російського блакитного палива.

Тим часом Євросоюз очікує "серйозних перебоїв" у постачанні газу з Росії до ЄС і готується до цього.

Нагадаємо, голова Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Бірол порадив Європі терміново готуватися до того, що Росія взимку повністю перекриє постачання газу.

За даними Європейської комісії, уже 12 країн ЄС постраждали від скорочення поставок газу з Росії.

Читайте також: Російське "газове салямі": як Путін використовує енергетику в новій війні проти ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: