У МЗС відреагували на заяву Росії, що Захід перешкоджає експорту продовольства

Середа, 29 червня 2022, 14:41

Росія продовжує вигадувати виправдання своїй агресії і блокуванню українського продовольства.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, пише "Європейська правда".

"Тепер Росія каже, що Захід перешкоджає експорту продовольства. У них ніколи не закінчуються виправдання. Блокада Росією морських портів України підриває глобальну продовольчу безпеку. Якщо українське зерно не буде розблоковане, на світ чекає голод. Мільйони людей стали заручниками брудних ігор Москви", - написав він у Twitter.

Раніше у середу речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія готова експортувати десятки мільйонів тонн зерна, "якщо Захід припинить блокування постачання продовольства".

Нагадаємо, у Туреччині заявили про створення "операційного центру" для вивезення зерна з України.

Минулого тижня делегація міністерства оборони Туреччини провела переговори в Москві щодо розблокування експорту українського зерна морським шляхом.

Як повідомили в міністерстві оборони Туреччини, зустріч відбулася в "конструктивній і дуже позитивній атмосфері", а її учасники заявили про досягнення порозуміння щодо проведення чотиристоронніх переговорів за участі України та ООН.

Водночас у МЗС України цієї домовленості не підтвердили.

Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом. Вона також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.