Лавров поскаржився, що статус турбіни для "Північного потоку-1" досі незрозумілий

Вівторок, 26 липня 2022, 14:58

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров поскаржився у вівторок, що Москва досі не отримала належного пояснення щодо статусу турбіни для газопроводу "Північний потік-1", яку обслуговує компанія Siemens в Канаді.

Про це Лавров сказав у вівторок на пресконференції в угандійському місті Ентеббе, пише "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс".

"Зараз ось роздувається історія з турбінами Siemens, які проходили регламентні роботи в Канаді, і які Канада не захотіла повертати. Потім Siemens за підтримки німецького уряду домігся їх повернення, але нам ніхто не може виразно в документах пояснити, який тепер статус, по-перше, у цієї турбіни та інших турбін, які мають проходити регламентні роботи в Канаді", - сказав Лавров.

У "Північного потоку" раптом зламалася ще одна турбіна, постачання газу до Європи скоротиться удвічі

Раніше речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що турбіна ще не прибула, але Москва сподівається, що її встановлять "швидше, ніж пізніше".

Російський газовий гігант "Газпром" заявив у понеділок, що отримав документацію щодо турбіни, але у нього "залишаються питання" до документів.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що турбіна для газопроводу "Північний потік-1" застрягла у дорозі в Німеччині через те, що Москва поки не надала необхідні для перевезення в Росію документи.

У Кремлі заперечили інформацію ЗМІ про те, що Росія сама своїми діями ускладнює повернення цієї турбіни.

У понеділок "Газпром" заявив, що з середи поставки газу до Європи знову скоротяться вдвічі, лише до 20% потужності газопроводу "Північний потік-1", через необхідність зупинити ще одну турбіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.