"Газпром" "має питання" до канадських документів щодо турбіни для "Північного потоку-1"

Понеділок, 25 липня 2022, 15:28

Російський "Газпром" заявив, що отримані від компанії Siemens канадські документи на транспортування турбіни "не знімають раніше окреслених ризиків" і викликають додаткові питання.

Заяву компанії наводить російське державне агентство "РИА Новости", пише "Європейська правда".

"Газпром" заявив, що як і раніше у нього залишаються питання щодо санкцій ЄС та Британії, вирішення яких "важливе для постачання двигуна до Росії та термінового капітального ремонту інших газотурбінних двигунів для станції "Портова".

 "Газпром" знову надіслав запит Siemens про негайну підтримку у наданні необхідних документів і роз'яснень для вирішення питань, які у нього залишилися.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що турбіна для газопроводу "Північний потік-1" застрягла у дорозі в Німеччині через те, що Москва поки не надала необхідні для перевезення в Росію документи – зокрема подробиці того, коли саме її потрібно ввезти і через який митний пункт. 

У Кремлі заперечили інформацію ЗМІ про те, що Росія сама своїми діями ускладнює повернення цієї турбіни, яку Канада повернула після обслуговування під тиском Німеччини попри санкції.

За даними Німеччини, турбіна, про яку йде мова, має почати використовуватись у вересні.

Водночас, вранці 21 липня Росія відновила постачання газу через "Північний потік-1" після планових технічних робіт - попри побоювання, що їх з політичних міркувань можуть розтягнути на невизначений термін.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.