У Франції масштабні перестановки в уряді після невдалих виборів для партії Макрона

Понеділок, 4 липня 2022, 11:29

Уряд Франції оголосив про кадрові зміни після того, як деякі міністри зазнали поразки на виборах до нижньої палати минулого місяця, що змусило їх піти у відставку відповідно до французької політичної традиції.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Міністр з європейських справ Клеман Бон призначений новим міністром транспорту. Раніше він заявляв, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15 чи 20 років.

Його замінить заступниця генерального секретаря ОЕСР, колишня радниця Франсуа Олланда, Лоранс Бун.

Колишній міністр охорони здоров'я Олів'є Веран отримав посаду речника уряду. МОЗ очолив лікар невідкладної допомоги Франсуа Браун.

Також нових очільників отримали міністерства навколишнього середовища, соціальної політики, екологічного переходу і територіальної згуртованості, туризму та міністерство солідарності та інвалідів.

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна зберегла посаду, так само як і міністр економіки та фінансів Брюно Ле Мер і глава МВС Франсуа Дарманен.

Раніше опитування показували, що 58% французів переважно незадоволені новим урядом країни. Лідером антирейтингу був міністр солідарності та інвалідів Франції Дам'єн Абад, якого нещодавно звинуватили у зґвалтуванні.

Нагадаємо, 16 травня президент Франції Еммануель Макрон доручив формування уряду міністерці праці Елізабет Борн. З призначенням Борн уряд Франції вдруге очолює жінка, вона відповідатиме за впровадження суперечливої пенсійної реформи Макрона.

Читайте також: Подвійний удар по Макрону: що змінили вибори у Франції і що це означає для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: