Більшість французів незадоволені складом нового уряду

Четвер, 26 травня 2022, 23:13

58% французів стверджують, що переважно незадоволені новим урядом країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить опитування Odoxa Backbone, підготовлене для Le Figaro.

Зокрема, французів не переконала як представлена програма нового уряду, так і його склад.

Як відмічається, високий рівень довіри мають лише два міністри: Бруно Ле Мер (Економіка)  та Габріель Атталь (держфінанси).

Інші міністри викликають або неприйняття, або байдужість через свою невідомість. Лідером анти рейтингу є міністр солідарності та інвалідів Франції Дам'єн Абад, якого нещодавно звинуватили у зґвалтуванні. 32% французів вважають його призначення "поганим рішенням ".

Одночасно, французи ставлять під сумнів здатність цього уряду впоратися з цими питаннями.

53% респондентів не вважають, що цей склад " добре збалансований щодо профілю своїх членів ", а 62% вважають, що вони не є солідними та компетентними міністрами, щоб реагувати на економічні (61%) і соціальні ( 63%) питання.

А на додачу,  56% респондентів не вважають, що виконавча влада заслуговує на більшість у Національних зборах. Нагадаємо, що парламентські вибори у Франції пройдуть вже у червні.

Нагадаємо, 16 травня президент Франції Еммануель Макрон доручив формування уряду міністерці праці Елізабет Борн.З призначенням Борн уряд Франції вдруге очолюватиме жінка, вона відповідатиме за впровадження суперечливої пенсійної реформи Макрона.

Як повідомляється,  Макрон хотів призначити жінку і "когось, хто сильний у соціальних питаннях, екологічних та виробничих питаннях".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.