Стало відомо про ще один заліт літака РФ у зону ППО Аляски

Четвер, 11 серпня 2022, 22:41

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) в четвер повідомило про ще один, третій випадок, коли російський військовий літак залітав у зону ідентифікації протиповітряної оборони Аляски.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

У командуванні зазначили, що третій інцидент відбувся між 8 і 10 серпня, але відмовилися наводити подробиці. Там також поширили фото одного з попередніх інцидентів, на якому видно російський літак Іл-20.

Напередодні NORAD повідомило про щонайменше дві активні спроби розвідувальних літаків Росії проводити польоти в зоні ППО Аляски. Уточнюється, що російська авіація не увійшла до суверенного повітряного простору США чи Канади.

Зона ідентифікації протиповітряної оборони - це самопроголошена зона повітряного простору, що оточує країну чи територію, у межах якої вона намагатиметься ідентифікувати іноземні військові літаки. 

NORAD використовує багатошарову оборонну мережу супутників, наземних радарів, бортових радарів і винищувачів, щоб ідентифікувати чужі літаки та розробити дії у відповідь.

Як повідомлялося, агентство транспорту та зв'язку Фінляндії Traficom не пропустило до повітряного простору країни близько 30 приватних рейсів громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.