Фінляндія через санкції не пропустила близько 30 приватних рейсів росіян

Четвер, 11 серпня 2022, 17:09

Агентство транспорту та зв'язку Фінляндії Traficom не пропустило до повітряного простору країни близько 30 приватних рейсів громадян РФ.

Про це пише українська редакція фінського видання Yle, повідомляє "Європейська правда".

Причина відмови у польотах полягає у санкціях ЄС, які забороняють російським авіаперевізникам використовувати аеропорти та повітряний простір союзу.

У Traficom не дозволили рейси, де були російський оператор, російський власник, або ж політ міг бути замовлений росіянами.

Агентство транспорту та зв'язку може рекомендувати скасувати переліт організації, що запитує дозвіл на нього. Зазвичай друга сторона просто добровільно скасовує рейс. У разі відмови справу передають до Міністерства закордонних справ, яке відповідає за дотримання санкцій. МЗС може заборонити такий переліт.

Часто власники літаків приховані за анонімними компаніями з офшорних зон, і владі важко їх визначити.

Більш детальної інформації про заблоковані рейси Traficom не надав. Зокрема, в агентстві не коментували, чиї саме рейси не відбулися. При цьому, згідно зі звітами відомства, багаті росіяни десятиліттями користувалися лайнерами, зареєстрованими у Фінляндії.

Серед росіян Фінляндія є популярною транзитною країною для подорожей до країн Шенгену.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін також виступає за обмеження видачі туристичних віз росіянам на загальноєвропейському рівні.

У Єврокомісії заявили, що готові йти далі у справі запровадження нових санкцій проти РФ, але це компетенція держав-членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: