Орбан: Брюссель – не бос Угорщини

Вівторок, 2 серпня 2022, 19:10

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не хоче вступати в конфлікт з іншими європейцями, але не дозволить Брюсселю ухвалювати рішення, які "не є добрими" для Будапешта.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Європейський Союз – не у Брюсселі. Європейський Союз – у Відні, Будапешті й Варшаві, Берліні та Мадриді. Це дуже важливе питання. Не хочу сваритися з іншими європейцями, а хочу додати наші погляди до спільного європейського рішення", – написав Орбан у Facebook.

"Брюссель – не наш бос. Ми незалежна, суверенна угорська нація. Ми ухвалюємо рішення разом. Якщо вони для нас не є добрими, ми їм скажемо. Якщо вони не є добрими і ми можемо їм запобігти, не буде ухвалене спільне рішення", – додав він.

В останні роки Орбан часто критикує Європейський Союз, зокрема через його звинувачення в порушенні прав людини й верховенства права Будапештом.

Глава Єврокомісії дорікнула Орбану за його расистські висловлювання

Останнім приводом до напруження стали слова угорського прем'єра про "змішування рас" і "занепад Європи", виголошені в межах "літнього університету Тушваньош" у курортному містечку Беїле Тушнад у Румунії. Вони негайно викликали обурення опозиційних партій і європейських політиків.

Потім радниця прем’єр-міністра Угорщини Жужа Хегедюш публічно заявила про рішення припинити співпрацю з ним після скандальної промови про "чистоту нації" і "занепад Європи". Сам Орбан відреагував публічним листом-відповіддю своїй радниці, заявивши, що його не можна "справді серйозно звинувачувати в расизмі після 20 років спільної роботи".

Крім того, 53 євродепутати звернулися до президентки Європейського парламенту Роберти Метсоли з вимогою скликати термінову сесію інституції для обговорення заяв Віктора Орбана.

Читайте також: Угорщина обрала ізоляцію. Все про нову ідеологію Орбана, яку порівнюють з нацизмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: